Tips voor het schrijven van een originele kerstkaart

Hoe schrijf je een originele kerstkaart?

Kerstkaarten maken en schrijven is voor sommige mensen een koud kunstje, maar helaas niet voor iedereen. Er zijn genoeg mensen die de maand voor de feestdagen met de handen in het haar zitten: ‘hoe kan ik dit jaar een originele kerstkaart versturen?’.  Het begint natuurlijk met hoe de kaart eruit ziet. Wordt het dit jaar een hippe kerstkaart of een traditionele kerstkaart? Het blijft een lastige keuze, je beste vriend of vriendin wil je misschien wel een grappige kerstkaart sturen, maar daar is je schoonmoeder waarschijnlijk iets minder blij mee. Kaarten met een eigen foto zijn de afgelopen jaar erg populair geworden, maar de fotokaart met de besneeuwde achtertuin is inmiddels misschien wel een beetje achterhaald. Het heeft immers de afgelopen maanden ook niet gesneeuwd… en om nou weer die foto van vorig jaar te gebruiken? Nee dit jaar wordt het écht een originele kerstkaart. Ontwerp je eigen kaart of voeg je eigen foto toe aan een kaart met een kerstwens. Met een eigen tekst of foto maak je je kerstkaart extra uniek. Je wilt natuurlijk niet precies dezelfde kerstkaart versturen als je stoffige buurman…

Originele kerstwensen voor op je kaart

Naast dat je je kaart uniek maakt met een mooie foto draait het natuurlijk ook om de kerstwens die je erop schrijft. En ‘fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar’ kan je zo copy-past’en van de kerstkaarten die je de afgelopen 10 jaar hebt gestuurd. Nee dit jaar ga je het helemaal anders doen en ga je voor een originele kerstwens. Schrijf je kaart eens met een rode, blauw of gouden pen in plaats van met blauw of zwart. De ontvanger zal direct al onder de indruk zijn. Vervolgens de tekst: vermijd de standaard kerstwensen maar ga dit jaar voor een gedichtje of een bijzondere of grappige kerstwens. Je kunt hier ook nog een persoonlijke touch aan toevoegen. Om je te inspireren hebben wij wat voorbeelden op een rijtje gezet:

‘Ik heb gehoord dat 2018 365 dagen kwijt moet en deze graag met je wil delen, geniet van het nieuwe jaar!’

‘Have a sparkling xmas and a booming new year’

‘Sneeuwpop hier, kerstboom daar, champagne in je glas & feesten maar!’

‘Ik wens je een prachtige Kerst en 365 mooie dagen in het nieuwe jaar toe’

‘Het is KERST, sneeuw het al?’

‘It is the season to sparkle’

‘Maak het een Kerst om nooit te vergeten en ga bruisend het nieuwe jaar in’

‘Cheers to 2018!’

‘Make it a december to remember, geniet van de feestdagen!’

Kort maar krachtig

Een originele kerstwens hoeft natuurlijk niet pagina’s lang te zijn. Kort maar krachtig is dit jaar het motto. En kort hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het geen mooie kerstwens is. Een korte kerstwens heeft ook nog zo zo’n voordelen. Wanneer je veel kaarten moet schrijven scheelt dit je een hoop werk én je hebt ruimte om bijvoorbeeld leuke kerststickers toe te voegen. Dit jaar maak jij een kerstkaart die zó in een lijstje kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *